tiistai 18. toukokuuta 2010

Loppusuoralla

OAJ:n puheenjohtajan valintaan on aikaa enää yksi päivä. Minun osaltani takana on hieno kevät, ja olen viime päivinä saanut paljon positiivista palautetta kannanotoistani. Olen tuonut keskusteluun hyvin laajan valikoiman edunvalvonnan, järjestötoiminnan ja koulutuspolitiikan kehittämisajatuksia.

Äänestyksen lähestyessa kannaotot ehdokkaitten puolesta ja vastaan näyttävät kärjistyvän. Erikoisin viime päivinä esille nousseista väitteistä on, että edunvalvontamme olisi jotenkin uhattuna, jos valituksi tulisi joku muu kuin Risto Kangas. Millä tavoin se olisi uhattuna??? Näyttää vahvasti siltä, että emme ole päässeet yksimielisyyteen siitä, mitä käsite "edunvalvonta" ylipäänsä tarkoittaa. Joka tapauksessa on selvää, että puheenjohtajamme tekee paljon muutakin kuin "istuu" neuvottelupöydässä.

Itse haastan valtuutetut pohtimaan syvällisesti, mikä on OAJ:n päätehtävä. Jos emme nyt, 2010-luvulle saavuttuamme, kykene uudistumaan, jäämme kiinni menneeseen maailmaan. Järjestömme julkisuuskuva tarvitsee modernisointia, ja se onnistuu varmimmin, jos nyt valitsemme puheenjohtajan, joka on monipuolinen osaaja kaikilla tärkeimmillä toiminta-alueillamme: edunvalvonnassa, koulutuspolitiikassa, järjestötoiminnan kehittämisessä ja yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti