lauantai 12. kesäkuuta 2021

Huomenna varsinainen vaalipäivä!

Vaalikampanja alkaa olla käyty. Nämä ovat olleet hienoja viikkoja. Monien ihmisten kanssa on syntynyt ajatustenvaihtoa politiikasta ja ennen kaikkea tietysti Espoon asioista. Hyvää palautetta on tullut nyt, kun ulkona on päästy puhumaan kaupunkilaisten kanssa kasvotusten.

Olen saanut havaita, että monet keskeiset arvoni ovat sellaisia, että niitä kannatetaan. Puhtaampi tulevaisuus ja energia, vähäpäästöinen liikenne, luonnon arvostaminen ja myöskin lähiluontokohteitten säilyttäminen ovat asioita, joita harva vastustaa. Omasta luonto- ja erityisesti lintuharrastuksestani on ollut mukava jutella. Aikanaan harrastin paljon luonnonvalokuvausta ja nyt huomaan olevani siitä taas erityisen innostunut. Kestävän kehityksen korostaminen on yksi Kokoomuksen keskeisiä arvoja, siksi tässä porukassa on hyvä olla.

Kouluasiat ovat tietysti ammattini vuoksi minulle tärkeitä. Onneksi Espoo ei ole lähtenyt koulutusleikkausten tielle ja opetusta on tarjolla yli valtakunnallisen minimin. Meillä on laadukasta tarjontaa kaikkiin ikävaiheisiin aina yliopisto-opintoihin saakka.

Rakentaminen ja kaavoittaminen jakavat puolueita selvästi. Minä olen tyytyväinen siihen, että Kokoomus antaa ihmisille mahdollisuuksia valita asumismuodon omien tarpeittensa mukaan. Tarvitsemme tiiviitä keskusta-alueita, mutta myöskin realistisen mahdollisuuden omakotiasumiseen - siinä asiassa kaikki puolueet eivät ole samalla linjalla. Toinen keskeinen ero liittyy verotukseen, jota myöskin varsinkin vasemmistopuolueet ja Vihreät ovat halukkaita kiristämään entisestään. Tosiasiassa verotus on kuitenkin jo sillä tasolla, että sitä tietä en halua lähteä kulkemaan. Kolmas asia liittyy liikenteeseen. Tarvitsemme sujuvaa joukkoliikennettä, mutta myös omia autoja tarvitaan. Siksi kaikenlainen liikenteen vaikeuttaminen puhumattakaan ns. ruuhkamaksuista ei ole minun mieleeni. Sujuva liikenne on myöskin liikenneturvallisuutta parantava tekijä.

Kun me kaikki vanhenemme jossain vaiheessa, on selvää, että sivistynyt kaupunki turvaa myös arvokkaan vanhuuden ja hoivapalvelut, kun niiden aika on. Ikävä kyllä sote-uudistus muodostaa tässä asiassa suuren riskin - miksi käytetään valtavat summat rahaa hallintoon eikä ihmisten auttamiseen ja hoitoon - sitä en toistaiseksi ymmärrä.

Kiitos kaikille tukijoilleni ja kanssaehdokkaille unohtumattomista viikoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti